2 Αυγ 2012

Σφαγή «με αίσθημα δικαιοσύνης»

Πιστεύουν ότι έχουν κάνει τόσο πολύ κιμά το μυαλό των ανθρώπων που ό,τι κι αν του σερβίρουν θα το καταπιεί αμάσητο.
Πετάνε ένα «εθνική ανάγκη» και αξιώνουν να τσακιστούν ζωές χωρίς να κουνηθεί φύλλο.
Ποντάρουν στο ότι ήδη έννοιες και έννοιες έχουν αποκτήσει άλλο περιεχόμενο.
Τα παραδείγματα αρκετά, ορισμένα από τα χτεσινά:

-- «Εκπτώσεις»:
 Ηδη καταγράφεται και επίσημα η έκπτωση αναγκών. Είχε μετρηθεί και πρόσφατα στις εκλογές, όπου οι πνιγμένοι πιάστηκαν απ' τα μαλλιά τους κι αντί να καταψηφίσουν τους δυνάστες τους, τους έδωσαν τη δυνατότητα να κάτσουν πιο γερά στο σβέρκο τους. Η έκπτωση αναγκών τώρα καταγράφεται και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, όπου οι άνθρωποι αρκούνται να αγοράζουν ίσα ίσα τα απαραίτητα, αντί να παλεύουν για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

-- «Κυνήγι φοροδιαφυγής»:
Εχει κατοχυρωθεί σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί: Οπως με την προχτεσινή σύλληψη άνεργου πατέρα εφτά παιδιών για χρέος 5.000 ευρώ.

-- «Μη οριζόντιες περικοπές»:
Ετσι ονομάζονται πλέον οι περικοπές στους εργάτες που ενισχύουν το κεφάλαιο. Κι όμως, καταπίνεται αμάσητο.

-- «Αλήθεια»:
Την χρησιμοποιούν κομματιαστά και μόνο όταν πρόκειται να τρομοκρατήσουν. Τώρα δείχνουν όσους δεν μπορούν να πάνε παρακάτω για να πουν στους υπόλοιπους «καθίστε στ' αυγά σας».

-- «Παραμονή στο ευρώ»:
Το νέο εισιτήριο κοστίζει 11,5 δισ. ευρώ. Τόσο το κοστολόγησε χτες ο υπουργός Οικονομικών (ΝΔ) και όπως δήλωσε μετά ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, το κοστολόγιο «έγινε δεκτό». Γιατί; Γιατί, όπως είπε πάλι ο Βενιζέλος, «δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα στις εκλογές». Θέση με την οποία συμφώνησε και ο Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ. Ολοι μαζί ζητάνε χειροκρότημα: Εκαναν, λέει, χάρη στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, δε θα κόψουν σ' αυτούς την κατώτερη σύνταξη.
Θα την κόψουν σε όλους τους άλλους.

Χειροκρότημα ζητάνε για μία ακόμα αθλιότητα: Αφού έχωσαν στη φυλακή έναν άνεργο για χρέος προς τον ΟΑΕΕ στη συνέχεια τον «έσωσαν»: Του ανακοίνωσαν ότι θα δουλεύει «εθελοντικά» για ένα χρόνο στο Δήμο Ηρακλείου με αντάλλαγμα το ξεπλήρωμα του χρέους του.
Πόσο σκοπεύουν να ξεφτιλίσουν ακόμα τους ανθρώπους;

Τουλάχιστον αξίζουν οι θυσίες; Οχι, κατηγορηματικά όχι. Κάθε σεντ απ' αυτά τα δισ. που κόβονται από τα λαϊκά στρώματα, γίνεται αυτόματα νέα ενίσχυση στο μεγάλο κεφάλαιο, οι εκπρόσωποι του οποίου, όπως προχτές ο ΣΕΒ, όλο και πιο πολύ κάνουν καθαρό ότι εκτός από φτηνούς εργάτες προσβλέπουν σε όλο και περισσότερο κρατικό χρήμα.

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή» είναι το μόνο σύνθημα που επιβιώνει.
Απέναντι σ' όσους εξακολουθούν να στηρίζουν τη βαρβαρότητα καταθέτοντας προτάσεις άλλης διαχείρισης, το ΚΚΕ επιμένει να διακηρύσσει πως «δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση».

Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου