9 Οκτ 2012

Συνένοχοι για τη σφαγή

 

Τώρα που καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,
τώρα που το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση θα καθορίζει μόνη της τον κατώτατο - ελάχιστο μισθό, τ
ώρα που ακόμα και ο πιστός εταίρος τους (ο ΣΕΒ) τους «αδειάζει» και δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση για μεταξύ τους διάλογο,
τώρα λοιπόν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αποκηρύσσουν τον «κοινωνικό διάλογο» και επιχειρούν να αποκρύψουν τη συνενοχή τους για το προμελετημένο έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού.
«Η κυβέρνηση ψάχνει συνενόχους και συμμετόχους μέσω κάποιου κοινωνικού διαλόγου που ούτε έγινε ούτε πρόκειται να γίνει. Το κρίμα για το έγκλημα αυτό θα την βαρύνει αποκλειστικά μαζί με όσους στέρξουν να υπερψηφίσουν αυτά τα απαράδεκτα μέτρα»,
δήλωσε (στο «Μέγκα») ο Γ. Παναγόπουλος σχολιάζοντας την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού.
Κανέναν δεν ξεγελά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Ο,τι και να λέει τώρα για να βγάλει την ουρά του απέξω και να διασωθεί από τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι ευθύνες των εργατοπατέρων βαρύτατες.
Δεκαετίες τώρα διαπότιζαν την εργατική τάξη με το δηλητήριο του εταιρισμού, των «κοινωνικών διαλόγων», των επαίσχυντων Συλλογικών Συμβάσεων με τις αυξήσεις - ντροπή, με δυο λόγια με το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας και υποταγής της εργατικής τάξης στην εργοδοσία.
Είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο ίδιος ο πρόεδρός της που εδώ και πολλά χρόνια έχουν σπεύσει να παρουσιάσουν «οδικούς χάρτες» για τη διάσωση των επιχειρήσεων, αφοπλίζοντας μάλιστα το εργατικό κίνημα με δηλώσεις του τύπου ότι δε βλέπουν «εναλλακτική λύση» στον «ευρωμονόδρομο»...
Σε αυτή τη ρότα βαδίζουν και τώρα ό,τι και αν λένε στα λόγια. Πρέπει να πάψουν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι να τους δείχνουν την παραμικρή ανοχή.
Είναι καιρός να τους πετάξουν από το σβέρκο τους και να συστρατευτούν αποφασιστικά με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου