9 Οκτ 2012

Ούτε καν για... τη Χάιντι

Είναι γνωστές οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία τους, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, λόγω χρεών του κράτους στους μεταφορείς. Ανάμεσα σε αυτές, μαζικότατες είναι οι κινητοποιήσεις των μουσικών σχολείων, που μάλιστα διανθίζονται με ευφάνταστα συνθήματα και πικέτες όπως η διπλανή (από την κινητοποίηση που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη).
Οι μαθητές σχολιάζουν καυστικά την εγκύκλιο που είχε εφαρμοστεί από πέρσι και αύξανε τα χιλιομετρικά όρια που απαιτούνταν, προκειμένου κάποιος να κριθεί δικαιούχος δωρεάν μεταφοράς. Με αυτήν την εγκύκλιο, για παράδειγμα, κρινόταν ότι μαθητές Λυκείου που μένουν σε απόσταση έως 4 χιλιόμετρα από το σχολείο, δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφορά. Οι μαθητές σχολιάζουν ότι οι περικοπές που έγιναν στη μεταφορά είναι τέτοιες που δικαιολογούν δωρεάν μετακινήσεις πια μόνο σε... εξαιρετικές περιπτώσεις (έτσι το συσχετίζουν με τη Χάιντι που μένει στα βουνά).
Και σα να μην έφταναν αυτά, η προοπτική που έχει διαγραφεί για τα επόμενα χρόνια είναι η πλήρης κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς μαθητών ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου