28 Δεκ 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Βάζει «λουκέτο» η συγκυβέρνηση

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
Για την αναστολή της διαδικασίας μεταφοράς των κλινικών του Νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», που αποφασίσθηκε αιφνιδιαστικά την προηγούμενη βδομάδα, δεσμεύθηκε χτες ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή ανακοινώθηκε ώστε πριν την υλοποίηση της απόφασης να γίνει συνάντηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία» με τον υπουργό Υγείας, η οποία προσδιορίσθηκε για την πρώτη βδομάδα του νέου έτους.
Η προσωρινή αναδίπλωση της ΔΥΠΕ ήρθε ως αποτέλεσμα της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παναγία» που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη μεταφορά των κλινικών καθώς, όπως λένε, σηματοδοτεί το κλείσιμο του νοσοκομείου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και μαζικές απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι, και χτες, πραγματοποίησαν μαχητικές κινητοποιήσεις έξω από το Νοσοκομείο «Παναγία» εμποδίζοντας την είσοδο των συνεργείων που είχαν αναλάβει την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά των μηχανημάτων των υπό μετακόμιση κλινικών, και την ίδια ώρα στη ΔΥΠΕ, στο κέντρο της πόλης.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν και πάλι μαζικά εργαζόμενοι άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές.

Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με πρόσφατη ανακοίνωσή της, καλεί το λαό να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης, που εντάσσεται στην παραπέρα προώθηση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Με ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η παραπάνω εξέλιξη είναι συνέχεια στην αρνητική κατάσταση και την υποβάθμιση που προωθείται στο συγκεκριμένο και σε όλα τα νοσοκομεία με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εντάσσεται στη συνολική λογική της συγχώνευσης - κλεισίματος των μονάδων Υγείας.
Στόχος της συγκυβέρνησης και της ΕΕ είναι να περιορισθούν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας σε ένα ανεπαρκές πακέτο που δεν θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία - Πρόνοια για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να αναγκαστούν οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πιο ακριβά για υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα που έχουν ανάγκη. Να ενισχυθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας που οργιάζει πάνω στη διάλυση της δημόσιας Υγείας.
Ο λαός της πόλης δεν πρέπει να ανεχτεί μια τέτοια εξέλιξη. Η Υγεία είναι αγαθό και δικαίωμα του λαού και δεν πρέπει να χαρίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου "Παναγία", ενάντια στην υποβάθμιση γενικά της Υγείας.
Να επιστρέψουν όλες οι κλινικές που ήδη έχουν φύγει από το νοσοκομείο. Να καλυφθεί το σύνολο των υπηρεσιών με προσωπικό που θα εργάζεται με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να ενταχθεί όλο το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο (εργαζόμενοι της Euromedica) στον οργανισμό του. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του συνόλου των εργαζομένων.
Να περάσει το κτίριο του Νοσοκομείου "Παναγία" στην ιδιοκτησία του Δημοσίου χωρίς καμία επιβάρυνση και άλλη αποζημίωση αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο έχει χρυσοπληρώσει το κτίριο με λεόντειες συμβάσεις μίσθωσης προς τους ιδιώτες.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου