21 Απρ 2012

Τους διαψεύδει η πραγματικότητα


 

Χτες, έγινε γνωστό ότι το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μια μη δεσμευτική απόφαση με την οποία ζητά απ' την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει ανταποδοτικά εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Αργεντινής σε απάντηση στην εθνικοποίηση της πετρελαϊκής εταιρείας YPF.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της παρούσας κατάστασης, περιλαμβανομένης της πιθανής μερικής αναστολής των μονομερών δασμολογικών προτιμήσεων» που παρέχονται στην Αργεντινή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δεν αποτελεί φυσικά κεραυνό εν αιθρία η απόφαση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ενδεχόμενη υλοποίησή της. Αποτελεί όμως ξεγύμνωμα όσων στη χώρα μας, βλέπε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχονται κρατικοποιήσεις και εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας ώστε να λειτουργήσουν αυτές με γνώμονα το συμφέρον του λαού, με την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίχως να ανοίξει ρουθούνι. Αυτό λένε ότι θα πράξουν αλλά για πολλοστή φορά η ζωή τους διαψεύδει. Οι αντιδράσεις που συναντά η απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής, που δεν πάρθηκε για το καλό του λαού της χώρας, αλλά για να υπηρετήσει το ιδιαίτερο συμφέρον της εκεί αστικής τάξης, δείχνουν ότι στο πλαίσιο της εξουσίας των μονοπωλίων - πολύ περισσότερο εντός της ΕΕ - δεν υπάρχει περιθώριο να κουνηθεί φύλλο σε άλλη κατεύθυνση πέραν αυτής που προστάζουν τα συμφέροντά τους. Να γιατί λέμε πως για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος η αποδέσμευση από την ΕΕ, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, όπως προβάλλει το ΚΚΕ, πολιτική με την οποία όχι μόνο δε συμφωνεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά την πολεμά αφού και το χρέος αναγνωρίζει και την ΕΕ ασπάζεται ενώ δεν έχει γραμμή να περάσουν τα μονοπώλια στη λαϊκή ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου