25 Απρ 2012

πολιτικοί απατεώνες

Ο ισχυρισμός των λεγόμενων αντιμνημονιακών και "αριστερών" δυνάμεων  ότι το ΚΚΕ δε θέλει την ενότητα μαζί τους, γιατί φοβάται να κυβερνήσει είναι ψεύτικος. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ αρνείται τη συνεργασία μαζί τους, γιατί ξέρει πολύ καλά και δεν έχει αυταπάτες ότι καμία κυβέρνηση, ακόμα και του ΚΚΕ να ήταν, όταν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες θα βρίσκονται στη θέση τους, δεν μπορεί να δώσει λύσεις υπέρ του λαού. Οπως αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ δε θέλει όχι μόνο την ενότητα μαζί τους, αλλά ούτε καν τη συνεργασία, γιατί ξέρει πού το πάνε. Στη διαχείριση της αστικής εξουσίας, αναζητώντας συνενόχους.
Το ΚΚΕ ξέρει ότι ούτε αυτοί θέλουν την ενότητα μαζί του, για να δοθούν λύσεις υπέρ του λαού, όπως λένε, ούτε για να αναπτυχθεί το κίνημα. Μπλοφάρουν προεκλογικά για να αλιεύσουν ψήφους. Κρύβουν ή υποβαθμίζουν ότι διαφωνούν ριζικά με την πολιτική του ΚΚΕ, ότι την πολεμάνε λυσσασμένα.
Το ΚΚΕ έχει επαναστατική πολιτική για το σοσιαλισμό που αυτοί φοβούνται και τρέμουν, γιατί η δική τους πολιτική αρχίζει και τελειώνει στα πλαίσια της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Επικαλούνται την ενότητα για να καρπωθούν εκλογικά οφέλη από ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, με αυταπάτες για εύκολες λύσεις που αντικειμενικά δεν υπάρχουν. Είναι προεκλογικό πυροτέχνημα η κυβέρνηση των αριστερών δυνάμεων, γιατί μια τέτοια δυνατότητα δε βγαίνει πρακτικά σήμερα, ακόμα και αν πήγαινε μαζί τους το ΚΚΕ.
Αυτό που θέλουν είναι εκλογική δύναμη για να συνεργαστούν μετεκλογικά με τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ, ή με τμήμα του ΠΑΣΟΚ, όπως κάνουν αυτές τις μέρες στη Γαλλία, το ΓΚΚ και ο Μελανσόν, που η δύναμη που τους δόθηκε την πάνε πεσκέσι στη σοσιαλδημοκρατία. Σε αυτό το στόχο θέλουν να σύρουν το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου