27 Απρ 2012

H αποκατάσταση του... brand name της χώρας!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ακούσει για «διάσωση της ελληνικής οικονομίας» για «πατριωτικό καθήκον» , για «χρέος προς τις επόμενες γενιές» και διάφορες τέτοιες αερολογίες για να στηρίξουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Αλλά ότι η Ελλάδα έχει ... brand name, όπως τα αναψυκτικά, τα τσιγάρα, τα καλλυντικά, τα παπούτσια, τα είδη υγιεινής και άλλα προϊόντα, δεν το γνωρίζαμε. Το μάθαμε από τον Ε. Βενιζέλο που ζήτησε αποκατάσταση του brand name της χώρας.
Εμείς τι να του πούμε τώρα δηλαδή; Αντε και καλές ...πωλήσεις; `Η μήπως να του ευχηθούμε να πιάσει καλές τιμές η χώρα στα διεθνή χρηματιστήρια και τις αγορές;
Γιατί αυτή είναι η πολιτική τους ουσιαστικά. Να πλασάρουν στην ιμπεριαλιστική αγορά την χώρα ως φτηνό και καλό προϊόν προς πώληση.
Και δεν είναι μόνο τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα Λιμάνια που θέλουν να ξεπουλήσουν. Ούτε μόνο τα δάση, τις παραλίες, τα βουνά και τα λαγκάδια έχουν βγάλει στο σφυρί.
Πάνω από όλα θέλουν να πουλήσουν σε ... καλή τιμή τους εργαζόμενους της χώρας. Την δουλειά τους, την καθημερινότητά τους, το μυαλό, την συνείδηση, την ζωή και την ύπαρξή τους.
Γι' αυτό δεν τους φτάνουν μόνον οι μισθοί των 400 ευρώ που θέλουν να τους κάνουν 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να μας κάνουν να αποδεχθούμε την κόλαση που δημιουργούν ως μόνη πιθανή πραγματικότητα.
Να μην σκεφτόμαστε ποτέ να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και να χτίσουμε μια κοινωνία με βάση τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες.
Τότε μόνο θα είμαστε και «φθηνοί» και «καλοί» και «συμφέροντες» και «υπεύθυνοι» και γενικώς .... «ανταγωνιστικοί» που είναι η λέξη κλειδί στο λεξιλόγιο των υπερασπιστών αυτού του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου