3 Ιουλ 2012

Κανένα όφελος

Τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, πανηγυρίζουν για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ γιατί αποφασίστηκε να χρηματοδοτείται η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών των κρατών - μελών από το μηχανισμό της ΕΕ και όχι από τα κράτη.
Ετσι, λένε, δε θα αυξάνεται το κρατικό χρέος γιατί δε θα χρειάζονται πρόσθετα κρατικά δάνεια για την ανακεφαλαιοποίηση, ή για την Ελλάδα λένε ότι αν διαπραγματευτεί να ενταχθεί σ' αυτή τη διαδικασία θα το μειώσει.
Και ποιο το όφελος για το λαό;
Δε θα χρειαστούν, λένε, πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα.
Την ίδια ώρα λένε ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι αναδιαρθρώσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών κ.λπ., αυτά δηλαδή που απαιτεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ώστε να ζητήσει και να ενταχθεί και η Ελλάδα σ' αυτή την απόφαση της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης πανηγυρίζει ακριβώς για τους ίδιους λόγους, αλλά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση επειδή δε διεκδίκησε να ενταχθεί τώρα σ' αυτή τη διαδικασία.
Ολοι λένε ψέματα στο λαό.
Γιατί κρύβουν ότι αυτή η απόφαση βάζει μία προϋπόθεση.
Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του «Δημοσιονομικού Συμφώνου Σταθερότητας» και του «Συμφώνου για το ευρώ».
Που σε συνδυασμό με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» σημαίνει διαρκή λιτότητα με αντιλαϊκές ανατροπές και αναδιαρθρώσεις σε ένα μνημόνιο που θα καλείται να υπογράψει το κάθε κράτος - μέλος, άρα ένταση της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.
Για το λαό όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος αλλά έρχονται νέα δεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου