23 Μαΐ 2012

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

Η συγκυβέρνηση διπλασίασε τις πληρωμές προς τους τραπεζίτες για τόκους εξυπηρέτησης του χρέους
Κατάσταση μαζικής εξαθλίωσης, διάλυση των κρατικών δαπανών που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες, βαριά χαράτσια και άλλοι αντιλαϊκοί φόροι, ταυτόχρονα με την εκτίναξη των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της εγκληματικής πολιτικής των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού, όπως αυτή απεικονίζεται στα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, στο τετράμηνο Γενάρη - Απρίλη τα παραγόμενα ελλείμματα απογειώθηκαν στα 9,4 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,8 δισ. ευρώ και ποσοστιαία στο 24%! Το λεγόμενο πρωτογενές έλλειμμα, χώρια δηλαδή οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους τους, ήδη έχει φτάσει στο 1,7 δισ. ευρώ, από 3,6 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η κατάσταση για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους προδιαγράφεται πολύ πιο εφιαλτική μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό καρατομημένα κονδύλια τείνουν να εξαντληθούν από το α' τετράμηνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών:
Αμεσοι φόροι: Από τα 5,7 δισ. ευρώ που συγκέντρωσαν, πάνω από 5,6 δισ. προέρχονται από φόρους και χαράτσια στο λαϊκό εισόδημα. Η συνεισφορά των «νομικών προσώπων», των κάθε είδους εταιρειών είναι μόλις 90 εκατ. ευρώ...
Εμμεσοι φόροι: Από ΦΠΑ και άλλα χαράτσια στη λαϊκή κατανάλωση λεηλάτησαν ποσά ύψους 8,7 δισ. ευρώ (από 9,5 δισ. πέρυσι). Η εμφανιζόμενη υποχώρηση έχει να κάνει με τη συρρίκνωση του επιπέδου της κατανάλωσης.
Από το σύνολο των φόρων (14,4 δισ. ευρώ) μόνο 90 εκατ. ευρώ, μόλις το 0,63%, αναλογούν στη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών...
Δαπάνες: Οι ορντινάντσες των μονοπωλίων πλήρωσαν στους μεγαλοδανειστές τα διπλάσια ποσά για τόκους. Στο 4μηνο φέτος και για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το «κούρεμα» τους μπούκωσαν με 7,4 δισ. ευρώ από 3,8 δισ. ευρώ πέρυσι. Τόκοι και χρεολύσια φτάνουν στα 26,4 δισ. ευρώ, έναντι 16,7 δισ. ευρώ για τις κάθε είδους πρωτογενείς δαπάνες (μισθοί, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη, πρόνοια κ.ά.). Το σύνολο των εμφανιζόμενων κρατικών δαπανών διογκώθηκε στα 24,3 δισ. ευρώ (από 21,2 ευρώ) παίρνοντας αύξηση 14,6%!
Ασφαλιστικά ταμεία: Ηδη στο πρώτο τετράμηνο του 2012 εκταμιεύτηκαν: Το 47,4% της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τον ΟΓΑ, το 54,6% στο ΙΚΑ, το 48,6% στον ΕΟΠΥΥ, το 43,9% στο ΝΑΤ, το 52,5% στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, το 50% στον ΟΑΕΔ.
Τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» της υποταγής, εδώ και δεκαετίες, πρωτοστάτησαν, έβαλαν αποφασιστικά πλάτες, έχουν καίριες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, για τα πολύ χειρότερα που διαμορφώνουν για το μέλλον. Ο λαός είναι σε θέση να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων και στο πολιτικό επίπεδο με το δυνάμωμα και την υπερψήφιση του ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία, χωρίς καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου