20 Μαΐ 2012

Μνημόνια (Αλλα μέτρα στο όνομα της κερδοφορίας)

Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι περιλαμβάνουν και μια σειρά ακόμα μέτρα που αποτελούν πλήγμα για τις λαϊκές οικογένειες και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Να, ορισμένα παραδείγματα, όπως έχουν περιληφθεί στα μνημόνια, όπως αποφασίστηκε από το μαύρο μέτωπο των κυβερνώντων, της τρόικας και της πλουτοκρατίας.
  • Απελευθέρωση των επαγγελμάτων, με στόχο την δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να εισβάλουν σε διάφορους κλάδους της οικονομίας μεγάλες επιχειρηματικές ομάδες. Οι περισσότεροι από εμάς συχνά πιστεύουμε ότι λόγος γίνεται για γνωστούς τομείς όπου μπορούν ακόμα και δραστηριοποιούνται δεκάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες (ταξί, μεταφορές, φαρμακοποιοί, κομμωτές κ.ο.κ.), τους οποίους εποφθαλμιούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των εταιρειών. Ναι, αυτό είναι σωστό, όμως στην κατηγορία των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων που πρέπει να απελευθερωθούν συμπεριλαμβάνονται και πολλά άλλα που κανείς μας δεν φαντάζεται. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα των μνημονίων, μέχρι τον επόμενο μήνα πρέπει να υπάρξει «απελευθέρωση» για επαγγέλματα όπως: Λιμενεργάτες, καπνοπωλεία-περίπτερα-κυλικεία, κατ' οίκον διδασκαλία, διδασκαλία σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, εμπορία πετρελαιοειδών, ιδιωτικά ΚΤΕΟ, επιχείρηση ενοικίασης λιμουζίνων, ενεργειακοί επιθεωρητές.Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη θα ακολουθήσουν δεκάδες ακόμα επαγγέλματα.
  • Παρέα με την «απελευθέρωση των επαγγελμάτων» και σε κάθε περίπτωση με στόχο την εκχώρηση κερδοφόρων πεδίων δράσης στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές, πάει και η μεθόδευση για την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης οδηγίας Μπολκεστάιν, κύριο στοιχείο της οποίας είναι η παραχώρηση της δυνατότητας σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, τηρώντας τις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στη χώρα όπου είναι η έδρα της εγκατάστασής τους. Με αυτή την έννοια, δηλαδή, μπορούν να λειτουργούν σε χώρες υψηλού κόστους ζωής και να αμείβουν τους απασχολούμενους με μισθούς χώρας που τα μεροκάματα είναι κατά πολύ χαμηλότερα.
  • Τρανταχτές ανατιμήσεις μέχρι και 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, επίσης στα τιμολόγια και άλλων πρώην ΔΕΚΟ.
  • Μαζικά λουκέτα σε εκατοντάδες φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, μαζί και «αναδιαρθρώσεις» σε σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.ά.
  • Συρρίκνωση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) με μαζικά λουκέτα σε υποκαταστήματα, απομάκρυνση εργαζομένων, ξεπούλημα για όλες τις θυγατρικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και γνωστές συνεταιριστικές επιχειρήσεις όπως είναι η ΔΩΔΩΝΗ, η ΣΕΚΑΠ, η ΕΛΒΙΖ, και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου