31 Μαΐ 2012

Χειραγώγηση του λαού με μοχλό την «κεντροαριστερά»

Οι μετακινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και η επιστολή Λαλιώτη αποκαλύπτουν διεργασίες στο προσκήνιο και το παρασκήνιο

Τις διεργασίες που εξελίσσονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού προς όφελος της πλουτοκρατίας, με μοχλό την κεντροαριστερά και με στόχο να εγκλωβιστεί σε νέα δίπολα και σχήματα διαχείρισης η δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση, επιβεβαιώνει η μετακίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλου αριθμού στελεχών από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Οπως γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες, στελέχη που υπηρέτησαν τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ από επιτελικές θέσεις, έχουν μετακινηθεί οργανωμένα προς το ΣΥΡΙΖΑ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπόθεση της «κεντροαριστερής διακυβέρνησης», στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας του αστικού συστήματος να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, πριν αυτή ριζοσπαστικοποιηθεί.
Από αυτή τη σκοπιά, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί το περιεχόμενο της επιστολής με την οποία ο Κ. Λαλιώτης διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο «καθοδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα», αλλά αφήνει ταυτόχρονα να διαφανεί ότι συμμετέχει στις διεργασίες για μια «κεντροαριστερή διακυβέρνηση», με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αν και σημειώνει ότι «η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη», προσθέτει ότι έχει «ριζικές διαφωνίες σε στρατηγικές, προγραμματικές πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και αξιακές επιλογές των ηγετικών οργάνων του Κινήματος (π.χ. σχέδιο Ανάν, "Λεφτά υπάρχουν", προσφυγή στο ΔΝΤ, υπογραφή Μνημονίων με όλα τα συνεπακόλουθα μέτρα κ.ά.)».
Στο διά ταύτα του δημοσιεύματος, απαντάει: «Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται "Συμβουλάτορες" και "Καθοδηγητές" στο παρασκήνιο γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να ιεραρχούν μόνοι τους και με το δικό τους τρόπο τους στόχους στο στρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό και εκλογικό σχεδιασμό τους».
Αφού εξυμνεί τις «ικανότητες» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Λαλιώτης σημειώνει με νόημα: «Διαχρονικά, έχω προσπαθήσει να συμβάλω γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη καμπή για το γεωστρατηγικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ισοδύναμο της χώρας μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαριστερά, με αδιαπραγμάτευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Λαλιώτης είναι από τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναφερθεί στην ανάγκη της δημιουργίας των «δυο πόλων» της «κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς», που θα «υπερβούν» το δικομματικό σύστημα εξουσίας για να πετύχουν με νέο περίβλημα τον εγκλωβισμό του λαού στην εξουσία της αστικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου