24 Μαΐ 2012

Να τον χαίρονται!


«Εχουμε το Μνημόνιο, αλλά παράλληλα έχουμε και αυτά που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, από σήμερα, για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα (...) αυτό μπορεί να γίνει με τη μεταφορά μεγαλύτερων κεφαλαίων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού με άμεσες επεμβάσεις της Ευρώπης. Ολα αυτά μπορεί να γίνουν χωρίς να αμφισβητηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με ό,τι έχει υπογράψει (...) Αυτή η υποστήριξη θα υπάρξει, από τη στιγμή που θα έχουν επιλέξει να δώσουν στην παρουσία τους στην Ευρωζώνη μια συνέπεια και μια δύναμη που θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων».
 
Αυτά δήλωσε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.
Τι λέει ο Ολάντ, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, ακόμα και η ΝΔ τον διαφήμισαν σαν υπέρμαχο της Ελλάδας και φορέα ενός «άλλου αέρα στην Ευρώπη»;


Λέει ότι τα μέτρα της λιτότητας και οι αντεργατικές ανατροπές που περιλαμβάνονται στα μνημόνια με την τρόικα πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο για να προχωρήσουν μέτρα «ανάπτυξης» για την Ελλάδα, τα οποία και αυτά συνοψίζονται σε ζεστό χρήμα στα μονοπώλια με κρατικές εγγυήσεις!
Αυτός είναι ο Ολάντ, στα γόνατα του οποίου σφάζονταν ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος για το ποιος θα τον συναντήσει πρώτος στο Παρίσι και να πάρει λίγη από την ...αίγλη του.
Να τον χαίρονται.
Ο λαός όμως πρέπει να τους πάρει χαμπάρι.
Λύση και διέξοδος για λογαριασμό του δεν μπορεί να δοθεί μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων, ούτε με Ολάντ, ούτε με Τσίπρα, ούτε με κανέναν.
Λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος, πρωταγωνιστής με το ΚΚΕ σε ένα ρωμαλέο κίνημα αμφισβήτησης και ρήξης με την ΕΕ, για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου