22 Μαΐ 2012

Κλιμακώνονται οι ευρω-εκβιασμοί σε βάρος του λαού

Τη συντονισμένη εκστρατεία, με στόχο να εγκλωβίσουν προεκλογικά το λαό στη στρατηγική του ευρωμονόδρομου, κλιμακώνουν οι εκπρόσωποι της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.
Μετά την Γερμανίδα καγκελάριο, που πρότεινε στον Κ. Παπούλια τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή» ταυτόχρονα με τις εκλογές της 17ης Ιούνη,
τη σκυτάλη πήραν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Η πλέον προκλητική δήλωση ήταν του Γάλλου νέου υπουργού Εξωτερικών Λ. Φαμπιούς, που υποστήριξε ότι οι Ελληνες
 «αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν».
Είναι και αυτό ένα δείγμα του …νέου αέρα που πνέει στην Ευρώπη μετά την εκλογή Ολάντ, όπως λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι.
Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τον ωμό εκβιασμό των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης εμφανίστηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι κοινή επιδίωξη των εκπροσώπων των μονοπωλίων είναι το γονάτισμα του λαού.
 «Οι Ελληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές του επόμενου μήνα, ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ», δήλωσε ο Ντ. Κάμερον, καλώντας ταυτόχρονα την Ευρωζώνη να ετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια για κάθε περίπτωση.
Το «σχέδιο Α» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι η διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και η ΕΚΤ δεν εργάζεται παρά μόνο πάνω σ’ αυτό, δήλωσε χτες ένας από τους διευθυντές της, ο Γερμανός Γεργκ Ασμουσεν.
 Η Ελλάδα θα μπορούσε να καταφύγει σε ένα τέχνασμα για να αποφύγει τον εξοστρακισμό της από το ευρώ, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ.

H Αθήνα θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα «ελληνικού ευρώ» ή «Geuro» που θα λειτουργούσαν ως παράλληλο νόμισμα με το οποίο θα εξυπηρετούνταν τουλάχιστον οι υποχρεώσεις της χώρας. Προϋπόθεση γι’ αυτό, όπως ανέφερε, θα αποτελούσε η συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και σε μικρότερο βαθμό από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου