5 Μαΐ 2012

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ενα κραυγαλέα προκλητικό πόλεμο αποκλεισμού, συκοφάντησης και διαστρέβλωσης δέχτηκε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, στον αντίποδα της υπερπροβολής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Η άρχουσα τάξη, το πολιτικό προσωπικό και τα Μέσα της βγάζουν σπυράκια στην ιδέα ότι το ΚΚΕ δυναμώνει και κερδίζει νέες συνειδήσεις, στον πόλεμο ενάντιά τους και στη βάρβαρη πολιτική τους.
Ανύπαρκτη σχεδόν η παρουσία του ΚΚΕ στον αστικό Τύπο, που εξαφάνισε ακόμη και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στο Πεδίον του Αρεως. Και σε όσες περιπτώσεις έγραφαν οι εφημερίδες, ήταν για να διαστρεβλώσουν, να συκοφαντήσουν, να κάνουν αντικομμουνισμό.
Αν εξαιρέσει κανείς τις ελάχιστες υποχρεώσεις των αστικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, όπως αυτές προκύπτουν από την - ανισότιμη για τα κόμματα - απόφαση για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, η παρουσία του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του στα δελτία και τις άλλες εκπομπές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ομως, και εκεί που συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κόμματος, ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπιζε η πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ ήταν κραυγαλέα προκλητικός. Αλλοτε με ειρωνείες και διακοπές, άλλοτε με ερώτηση πριν ολοκληρωθεί η απάντηση, άλλοτε με αυθαίρετες ερμηνείες σ' αυτά που λένε οι υποψήφιοι και τα στελέχη του Κόμματος, προσπαθούν είτε να διαστρεβλώσουν, είτε να συγκαλύψουν τις θέσεις του ΚΚΕ, να τις φέρουν στα μέτρα της προπαγάνδας τους.
«Κοινό» με στόχους
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διαδικτυακή εκπομπή του «enikos.gr» (Ν. Χατζηνικολάου). Το στούντιο μετατράπηκε κυριολεκτικά σε αρένα, με συγκεκριμένους από το κοινό (οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, «σίγησαν» όταν στην ίδια εκπομπή ακολούθησαν ο Τσίπρας και ο Κουβέλης) να συκοφαντούν ανοιχτά και επιδεικτικά το ΚΚΕ, να επιτίθενται χυδαία στην Αλέκα Παπαρήγα, να αναπαράγουν ψέματα για το Κόμμα και την ίδια, με το άλλοθι ότι το κοινό θέτει όποια ερώτηση θέλει! Ολα τα γνωστά και τετριμμένα παρέλασαν από την εκπομπή: Οτι το ΚΚΕ φταίει για την ανεργία στη Ζώνη, ότι ευθύνεται για την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και τρόικας, επειδή δε συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πολιτική του είναι απαρχαιωμένη, ότι κρύβει τα οικονομικά του και στις επιχειρήσεις του κάνει ό,τι και οι καπιταλιστές, ότι δεν αντιστάθηκε στα χαράτσια της ΔΕΗ (!) και άλλα παρόμοια. Ακόμα και όταν η Αλέκα Παπαρήγα έκανε προσπάθεια να απαντήσει ολοκληρωμένα στα διάφορα φαιδρά που ακούγονταν, η επιθετικότητα ήταν τέτοια που δεν άφηνε να ακουστεί η απάντηση ή διακοπτόταν από άλλη ερώτηση.
Ερωτήσεις χωρίς ...απαντήσεις
Ιδια η στάση των Λυριτζή και Οικονόμου στην εκπομπή τους στο ΣΚΑΪ. Δεν επέτρεψαν να ακουστεί ούτε μια ολοκληρωμένη απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, την οποία «φιλοξενούσαν». Μέσα σε συνθήκες πραγματικής χάβρας, ο ένας έκανε ερώτηση και πριν προλάβει να πει μια φράση η ΓΓ της ΚΕ, ακολουθούσε η επόμενη ερώτηση, πολλές φορές και για άσχετο θέμα. Πεταγόταν ο ένας, πεταγόταν ο άλλος και αυτό πήγε σχοινί - κορδόνι από την αρχή μέχρι το τέλος. «Θα υπάρχουν άλλα κόμματα αν πάρετε την εξουσία;», ρώταγε ο ένας. Πριν πάρει απάντηση και μόλις ακούγονταν οι πρώτες λέξεις από την Αλ. Παπαρήγα, ρωτούσε ο άλλος: «Δηλαδή (σ.σ. λες και είχε ακούσει απάντηση και ζητούσε εξήγηση) θα γίνονται εκλογές;».
Βέβαια, το ΚΚΕ ούτε περιμένει ούτε επιδιώκει χάδια από τα ΜΜΕ των αστών. Η επιθετικότητά τους είναι δείγμα της ανησυχίας τους για τις θέσεις και την επιρροή του Κόμματος στο λαό.
Συνειδητή διαστρέβλωση
Απομονώνοντας φράσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, από συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη στο διαδικτυακό κανάλι protagon.gr. τα «Νέα» στις 26 Απρίλη φιλοξένησαν άρθρο με τίτλο «Κομμουνιστές και όχι δικτάτορες χαρακτήρισε τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας η Αλέκα Παπαρήγα», έγραφαν ότι η Αλ. Παπαρήγα «δίνοντας πτυχές της διακυβέρνησης της χώρας όταν έρθει ο λαός στην εξουσία είπε "η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει"». Επίσης, ότι «η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ και να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα και όταν της επισημάνθηκε ότι έτσι οι πολίτες θα γίνουν πιο φτωχοί, απάντησε ότι "ο λαός θα αποκτήσει μεγαλύτερη περιουσία με την κοινωνικοποίηση των πάντων"» και ότι «το πλησιέστερο καθεστώς στο όραμα του ΚΚΕ είναι της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας».
Την επόμενη μέρα ο «Ρ» δημοσίευσε ολόκληρα τα σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα, αποδεικνύοντας την πλήρη διαστρέβλωση και τη βρωμιά. Οι μαθητές του Γκαίμπελς γνώριζαν ότι θα πάρουν απάντηση. Γνωρίζουν, όμως, καλύτερα την αποτελεσματικότητα του τρόπου προπαγάνδας που αυτός δίδαξε.
Επιτίθενται με ψέματα
«Οποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι θύελλα απέναντι στους εργαζόμενους... Σημασία έχει κατά τη γνώμη μας, πριν ορκιστεί καν η καινούρια κυβέρνηση, ο λαός να βγει στους δρόμους για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται. Πριν καν ορκιστεί να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται, γι' αυτά που του ετοιμάζετε. Αυτά που του ετοιμάζετε τι είναι: Νέα μείωση μισθών 20% έχετε συμφωνήσει...», έλεγε ο Θ. Παφίλης, μιλώντας στην εκπομπή της Ε. Στάη στη ΝΕΤ την περασμένη Δευτέρα. Ελεγε, δηλαδή, αυτό που λέει το ΚΚΕ σ' όλη την προεκλογική περίοδο, ότι στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν νέα δεινά και γι' αυτό ο λαός οργανωμένα να απαντήσει στον πόλεμό τους, χωρίς να χάσει ώρα!
Διαστρεβλώνοντας πλήρως τα λεγόμενα του Θ. Παφίλη ο Χρ. Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τον προβοκάρει: «Είπατε ότι θα καλέσετε το λαό να εμποδίσει την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης». Για να συμπληρώσει ο Α. Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ φωνάζοντας: «Θέλετε να καταργήσετε τη δημοκρατία;», «Φαντάζεστε το 1917...», «Τότε γιατί συμμετέχετε στην δημοκρατική αυτή διαδικασία; Αφού στους δρόμους θα βγείτε, επανάσταση θα κάνετε; Στην κάλπη γιατί να μπείτε;».
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 1 Μάη, σε non paper της ΝΔ προς τα στελέχη της τι να λένε για το ΚΚΕ, συνεχίζουν την προβοκάτσια γράφοντας: «Ο κ. Παφίλης καλεί το λαό να αγνοήσει την απόφαση του... λαού (!) και να μην δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών καλώντας τον κόσμο πριν καν ορκιστεί η καινούρια κυβέρνηση να βγει στο δρόμο...».
Τη σκυτάλη της προβοκάτσιας πήραν την Τετάρτη τα «Νέα» και ο Γ. Παπαχρήστου που έγραψε: «Ο Παφίλης του ΚΚΕ, εν εξάλλω καταστάσει, ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της Κυριακής!». Και συνέχισαν την Πέμπτη γράφοντας ότι το ΚΚΕ «δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής». Για να συνεχίσει το ηλεκτρονικό «Βήμα» και η «Πανδώρα»: «Το "κόκκινο κόμμα" δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Γι' αυτό και την επομένη θα κατέβει στον δρόμο για να τα ακυρώσει. Την ίδια στιγμή ζητεί και εκείνος να τους ψηφίσουμε. Για να νομιμοποιήσουμε, διά του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματός μας, την κατάλυση των νόμων που ευαγγελίζονται; Θα το αποκαλέσω, όσο πιο ευγενικά μπορώ, "σύγχυση", για να μην το πω "παράνοια" και εξοριστώ στη Σιβηρία κατηγορούμενη για αντικομμουνιστικό οίστρο...».
Προβοκατόρικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Ζορίζονται να στηρίξουν τη σάπια αστική πολιτική και γι' αυτό επιτίθενται με ψέματα στο ΚΚΕ, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις θέσεις του στα ίσα και με πολιτικά επιχειρήματα. Ετσι βρώμικα δουλεύουν τα αστικά επιτελεία ενάντια στο ΚΚΕ, ενάντια στο λαό με στόχο να συκοφαντήσουν και να παραπληροφορήσουν.
Και αντικομμουνιστικές φαιδρότητες
Στο ηλεκτρονικό «Βήμα» προχτές ο Δανίκας διαστρεβλώνει το ΚΚΕ και προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες του ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό. Ζητάει από το ΚΚΕ, «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη», να κατεβάσει «πέντε άντε δέκα σημεία συνεργασίας με τις όμορες δυνάμεις (...) Μια συνεργασία έκτακτου σκοπού (...) αντίστασης στον εχθρό». Λέει ακόμα: «Είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, στέλνεις τον κόσμο στις δύο βασικές δυνάμεις που εκπροσωπούν το καθεστώς. Επομένως είσαι συστημικός (...) Τα κόκαλα του Μαρξ και του Λένιν θα τρίζουν από τους τάφους τους (...) Ισχυρό ΚΚΕ, παντοδύναμος γαλαζοπράσινος δικομματισμός. Σύντροφοι, θρίαμβος μοναδικός!».
Να, λοιπόν, που μας προέκυψε και μαρξιστής - λενινιστής ο Δανίκας! Τι λέει όμως επί της ουσίας; `Η δέχεσαι σαν κόμμα να γίνεις ο μαϊντανός με τον οποίο το σύστημα θέλει να νοστιμίσει τον αντιμνημονιακό χυλό, για να καταπιεί ευκολότερα ο λαός την ήττα και την απογοήτευση, ή αλλιώς είσαι με το σύστημα και τροφοδοτείς το δικομματισμό. Τι διαφορά έχουν τέτοιες αναλύσεις και ψευτοδιλήμματα με τους εκβιασμούς που θέτουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι άλλοι, λέγοντας στο λαό «ή είσαι με εμάς ή είσαι με το χάος»; Καμία απολύτως. Ολοι τους πασχίζουν να κρύψουν από το λαό ότι διέξοδο στα προβλήματά του δεν μπορεί να δώσει καμιά βέρα αστική και καμία αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Προσκυνάνε τα μονοπώλια και την ΕΕ, άρα θα προσθέσουν και δε θα αφαιρέσουν προβλήματα από το λαό.
Οσο για τα άμεσα, ας απαντήσει ο Δανίκας και οι άλλοι: Τι θα κάνει, για παράδειγμα, μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τη νέα αντεργατική σύμβαση εργασίας που τώρα προωθείται στη ΔΕΗ και η οποία θα γενικευτεί σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ; Θα επιβάλει στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ να την πάρει πίσω; Και αν ναι, πως; 'Η θα σταθεί δίπλα στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που παζαρεύουν μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, έτοιμοι να υπογράψουν τη σύμβαση; Αυτά είναι τα άμεσα που θα έχει να αντιμετωπίσει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Και σε αυτά, τα κόμματα και οι γραφίδες που την υπερασπίζονται, επιτιθέμενοι τυφλά στο ΚΚΕ, δε βγάζουν άχνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου