3 Μαΐ 2012

Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν έχει αξία

Δεν υπάρχει θετική αναδιαπραγμάτευση για το λαό στην ΕΕ. Οι αλλαγές και τροποποιήσεις που θα γίνουν θα είναι αποκλειστικά υπέρ της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων. Απαντάμε σε όλα τα κόμματα από τη ΝΔ και παρακάτω ότι εμείς είμαστε ρεαλιστές αγωνιστές. Δε ζητάμε ή όλα ή τίποτε, όπως όλοι τους ισχυρίζονται. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στις 7 του Μάη, όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί. Δε θα είμαστε απλοί θεατές και παρατηρητές, περιμένοντας να απογοητευθεί ο λαός και να βγάλει διδάγματα από το πικρό μάθημα. Εμείς θα είμαστε στη μοναδική πλειοψηφία που θα υπάρχει, στη λαϊκή πλειοψηφία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει και άλλα ο λαός, να μη τα χάσει όλα. Να διεκδικήσει έστω και κάτι να κερδίσει για να οργανώσει με εμπιστοσύνη την αντεπίθεσή του.
Διαθέτουμε επεξεργασμένα αιτήματα και άμεσους στόχους για σήμερα, εδώ και τώρα. Για την ανεργία και τις προσλήψεις, τα δημόσια κοινωνικά έργα, για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων από την πλήρη χρεοκοπία, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τις συλλογικές συμβάσεις, για τους φτωχούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, για τους μικροπαραγωγούς αγρότες, για τη Δημόσια Υγεία, την πρόληψη, την Πρόνοια, για το συνολικό μεγάλο πρόβλημα της Υγείας και της Παιδείας, για τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για την επαγγελματική κατάρτιση, για τα πάντα. Πολλά από αυτά τα έχουμε επεξεργασθεί και ως προτάσεις νόμου, τα θέτουμε βεβαίως πριν απ' όλα στους αγώνες, στο κίνημα.
Γι' αυτό και ζητάμε δύναμη, μεγάλη δύναμη για να γίνουν οι αγώνες πιο αποτελεσματικοί, οι αγώνες δεν είναι για μας αυτοσκοπός, δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός.
Γι' αυτό μπορούμε να συναντηθούμε στην κάλπη με ριζοσπάστες αριστερούς, με εργαζόμενους που έχουν ταξική συνείδηση, χωρίς να απαιτούμε να υιοθετήσουν όλες τις θέσεις μας. Αλλωστε, η κάλπη δε δεσμεύει οριστικά κανέναν και καμία.
Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που επηρεάζονται από το ψευτοδίλημμα "ευρώ ή δραχμή". Διαβεβαιώνουμε το λαό και για άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθούμε πως ό,τι και να κάνει, όση δύναμη και να δώσει στα κόμματα που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, όταν έλθει η ώρα, θα υποστεί την έξωση από την Ευρωζώνη, την έξωση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα πάθει δηλαδή αυτό που σήμερα μοιάζει να φοβάται. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους, για να αποτραπούν οι οικονομικές συναλλαγές της χώρας με τα σοσιαλιστικά τότε Βαλκάνια, με τη Σοβιετική Ενωση, για να μαντρωθεί ο ελληνικός λαός στο ψεύτικο ευρωπαϊκό όνειρο, για να φοβάται ο ελληνικός λαός μήπως τον διώξουν κάποτε.
Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ επίσης έγινε για πολιτικούς λόγους. Εκείνη την περίοδο, καθώς άρχισε σε παγκόσμιο επίπεδο ένας νέος γύρος ανταγωνισμού με ανερχόμενες καπιταλιστικές χώρες στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους ήθελαν να δείξουν μια μεγάλη ΕΕ που θα έχει καταπιεί όλους τους λαούς της Ευρώπης, μια μεγάλη Ευρωζώνη.
Ομως προσέξτε τώρα πώς έχουν τα πράγματα. Τώρα η κρίση βαθαίνει στην ΕΕ και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια μελετώνται εναλλακτικά σενάρια, εκδίωξης χωρών από την Ευρωζώνη, ενώ οι ηγετικές ιμπεριαλιστικές χώρες ενδιαφέρονται για συμφωνίες και με κράτη εκτός ΕΕ.
Σκεφθείτε ακόμα και ένα σενάριο που επίσης έχει γίνει γνωστό, ήδη είναι επεξεργασμένο στα βασικά του σημεία. Να ισχύσει για την Ελλάδα και για άλλες χώρες η χρήση του ευρώ πλήρως υποτιμημένου στο εσωτερικό και υπερτιμημένου στις διακρατικές σχέσεις, έτσι που το χρέος θα γίνει 5πλάσιο και πολλαπλάσιο. Αρα, το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν έχει καμία αξία. Και με ευρώ και με δραχμή, δίχως ριζική πολιτική αλλαγή, ένα μεγάλο μέρος του λαού θα είναι εντελώς πτωχευμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου