3 Μαΐ 2012

Ανάπτυξη με όρους δουλεμπορίου

Ολα τα κόμματα από τη ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή τη μαγική γι' αυτούς λέξη, ως καραμέλα, τη λέξη ανάπτυξη.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού μας "έσωσαν", όπως προκλητικά λένε, από τη χρεοκοπία, τώρα υπόσχονται ότι θα γίνουν επενδύσεις, θα έλθει ανάπτυξη, η πίτα θα μεγαλώσει, άρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα γίνει αναδιανομή. Θυμούνται ίσως, αλλά πρέπει να θυμηθεί και ο λαός τη μεγάλη αναδιανομή που έγινε προ κρίσης, όταν υπέγραψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αύξηση 77 λεπτών τη μέρα. Τέτοιες δόξες υπόσχονται στο λαό, όταν βέβαια τον έχουν φθάσει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ το μήνα.
Ο κ. Τσίπρας χαϊδεύει τα αυτιά των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων ότι θα στηρίξει το κόμμα του την υγιή επιχειρηματικότητα. Μήπως έχετε ακούσει και άλλη φορά και κάθε μέρα αυτόν τον όρο; Αυτός ο όρος είναι "καραμέλα" στο στόμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο όρος "υγιής επιχειρηματικότητα" παραπέμπει στον πιο σκληρό πυρήνα των μονοπωλίων. Εκτός των άλλων χτυπά κατευθείαν "στο σταυρό" τη μικρή επιχείρηση.
Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, όσο βεβαίως μπορούν να κρύψουν, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Ελληνες και ξένοι, επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά και ποιοτικά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας. Η μισοεργασία, η μισοανεργία, η ανεργία θα μονιμοποιείται.
Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με την απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, εργατικού δυναμικού και υπηρεσιών της Συνθήκης του Μάαστριχτ, επενδύουν στην Ελλάδα για να συσσωρεύουν κεφάλαια και να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό, εξαγορές, δεν έχουν κανένα πατριωτικό κώλυμα να κλείσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να βγουν στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν στριμώχνονται σε τέτοιες ερωτήσεις απαντούν ότι θα κάνει το κράτος επενδύσεις. Δηλαδή θα ιδρύσουν κρατικά εργοστάσια σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας; Θα συγκρουστούν τότε με την ΕΕ; Ε, αναπόφευκτα. Τότε γιατί δεν έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης και εξόδου από την ΕΕ;
Τι θα κάνουν με τη "θάλασσα" των εισαγωγών, προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου