12 Νοε 2012

Επίκαιρες πολιτικές επισημάνσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν ένα ακόμα αστικό κόμμα, κόμμα που ορκίζεται στην ΕΕ (και ως εκ τούτου, προφανώς και στον καπιταλισμό), εκφράζει κάποιο τμήμα της ελληνικής πλουτοκρατίας, εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα.
Αυτό το τμήμα, έχει όνομα !
Είναι αυτοί που έχουν επενδύσει στην επιστροφή στη δραχμή (έτσι, πιστεύουν, ότι θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη, ειδικά στην αντιπαράθεσή τους με άλλα τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου), αποτελούν το λεγόμενο «λόμπι της δραχμής».

Ο ελληνικός λαός, δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, ούτε με το «λόμπι της δραχμής», ούτε με το «λόμπι του ευρώ», που υποστηρίζουν τα άλλα αστικά κόμματα, η τρικομματική κυβέρνηση της χώρας.
Δεν πρέπει καν να διαλέξει, πόσο μάλλον να ταυτιστεί με ένα από τα δύο.

Τι προτείνουν άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ;
Υψηλή φορολογία – έτσι νομίζουν ότι κάτι θα κάνουν.
Αυτό κι αν είναι αυταπάτη !
Το όραμα του ελληνικού λαού δεν μπορεί να είναι η … Αργεντινή, πρέπει να είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ώστε ο λαός μας να γίνει αφεντικό στον τόπο του.

Είναι σίγουρο ότι κάποια μέρα, που θα πάει, θα έρθει και η ανάπτυξη, το θέμα είναι να μην έχουμε ανάπτυξη μέσα σε ερείπια και με έναν λαό εξαθλιωμένο.

Από την λεγόμενη μεταπολίτευση και μετά, μέχρις πριν λίγους μήνες, ζήσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ένα καλοστημένο και καλοπαιγμένο θέατρο, ώστε να μην καταλάβει ο λαός ότι η κύρια, η βασική αντιπαράθεση είναι μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων !

Με αυτήν την ψεύτικη αντιπαράθεση (μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) κατάφερε η αστική τάξη, το μεγάλο κεφάλαιο, να υπνώσει στην κυριολεξία το λαό μας, να τον έχει στη γωνία και να τρώνε αυτοί και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων !

Και μιας που η παραπάνω συνταγή είχε επιτυχία, προσπαθούν να την συνεχίσουν μεταβάλλοντας την παραπάνω αντιπαράθεση, αυτή τη φορά μεταξύ της ΝΔ και των δορυφόρων της και του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του!

Και οι δυο πλευρές, κρύβουν επιμελώς ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουν το καπιταλιστικό σύστημα. Ο βασικός στόχος και των δύο είναι να διαχειριστούν τον καπιταλισμό, να υπάρχει φτηνή εργατική δύναμη, κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Για να γίνει απρόσκοπτα το παραπάνω, σίγουρα όλοι τους θέλουν να βγούμε από την κρίση.

Θα βγούμε βέβαια από την κρίση, εκτός αν έχουμε απρόοπτες εξελίξεις, όπως κανέναν γενικευμένο πόλεμο, που ούτε αυτό αποκλείεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο λαός μας πρέπει να καταλάβει, ότι όσο επιτρέπει να διαχειρίζονται τις τύχες του αστικά κόμματα, να μην περιμένει να δει άσπρη μέρα.

Μόνος του θα αλλάξει την μοίρα του !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου