9 Νοε 2012

Η «αριστερή» διαχείριση

Ενα πράγμα επιβεβαιώνουν με παραστατικό τρόπο τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας Φρ. Ολάντ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων:
όσο στην οικονομία κυριαρχούν τα μονοπώλια οι λαϊκές ανάγκες υποτάσσονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας.
Το «σοκ ανταγωνιστικότητας» λοιπόν που ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση,
προβλέπει μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω των φοροαπαλλαγών, με 20 δισεκατομμύρια μέσα σε τρία χρόνια. Αν κάτι εντυπωσιάζει είναι ο κυνικός και ωμός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα καλύψει την «τρύπα» που θα παρουσιαστεί στα κρατικά ταμεία.
Δέκα δισεκατομμύρια θα «εξοικονομήσει» μέσω της μείωσης των δημοσίων δαπανών σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση και τα άλλα δέκα από αύξηση των έμμεσων φόρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 20% και του συντελεστή στην εστίαση από το 7% στο 10%. Βέβαια ο σοσιαλιστής Ολάντ δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και της ΕΕ για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Ομως είχαν γανώσει τα μυαλά του λαού, ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι «η Ευρώπη αλλάζει», αξιώνοντας μάλιστα επιτακτικά να γίνει «μέτωπο» μαζί της (το περιβόητο μέτωπο του Νότου).
Το μόνο όμως που αποκαλύπτουν είναι ποιο μείγμα «αριστερής» διαχείρισης θα εφαρμόσουν όταν πάρουν το τιμόνι της εξουσίας, κινούμενοι σταθερά στο μονόδρομο της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου