21 Ιουν 2012

Ο Ηλίθιος




Θύμιος Καλαμούκης


Αν δεν τον ακούσατε ακούστε τον από την χτεσινή Ελληνοφρένεια. Είναι ένας παππούς από το χωριό Παράνυμφοι, του Δήμου Αχαρνών, της Κρήτης, ένα χωριό που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ 55%…
Ο Παππούς με το χαρακτηριστικό μαντήλι στο κεφάλι και το αγέρωχο ύφος, απαντώντας στην ερώτηση του ρεπόρτερ, γιατί ψήφισε ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι «με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 περάσαμε καλά», τονίζοντας με αφοπλιστικό ύφος, ότι «πήραμε ένα σωρό πριμοδοτήσεις», (προφανώς εννοεί επιδοτήσεις…).
 Όταν επιμένει ο ρεπόρτερ εκείνος απαντά, με ακόμη πιο αγέρωχο ύφος, ότι ψήφισε ΠΑΣΟΚ επειδή τα παιδιά του έχουν δουλειά και όταν ο ρεπόρτερ τον ρωτά τι δουλειά, εκείνος μας λέει ότι και τα 4 (!!!) παιδιά του δουλεύουν στο Δημόσιο!
Αν κάποιος έχει απορία για πιο λόγο το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, επί δεκαετίες η απάντηση νομίζω έρχεται από τον γέροντα της λεβεντογέννας Κρήτης.
Ο συμπολίτης μας αυτός ταχτοποιήθηκε ο ίδιος, με τις επιδοτήσεις που έπαιρνε, και ταχτοποίησε και τα 4 (!!!) παιδιά του διορίζοντάς τα στο Δημόσιο. (και ποιος ξέρει τι άλλο έκανε…)
 Το ξεπούλημα σε όλο του το μεγαλείο, όπως και η εξαγορά επίσης.
Αυτός ο άνθρωπος από τα ορεινά της Κρήτης δεν γεννήθηκε λαμόγιο, ούτε απατεώνας. Τον έκαναν όμως έτσι οι πολιτικοί του συγκεκριμένου κόμματος. Οι ισοπεδωτικές αντιλήψεις τους, η αγοραία ιδεολογία τους και η χυδαία συμπεριφορά τους. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το κόμμα, άλωσε συνειδήσεις και αλλοτρίωσε μυαλά. Βόλεψε ανθρώπους χωρίς να έχουν αξία και γαλούχησε τον κόσμο στο κυνήγι του εύκολου και του ελάχιστου. Πραγματοποιούσε επί χρόνια ένα διαγωνισμό αναξιοπρέπειας, με εκατομμύρια συμμετοχές και χιλιάδες νικητές.
Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη, κυρίως στα μυαλά αυτών των ανθρώπων και φάνηκε από τον χτεσινό παππού, όταν αράδιαζε με υπερηφάνεια τα επιχειρήματά του, μη λογαριάζοντας αν τον ακούνε άνεργοι της Θεσσαλονίκης, άστεγοι της Αθήνας, απολυμένοι της Πάτρας, εξαθλιωμένοι του Ρεθύμνου.
 Καμάρωνε που στάθηκε τυχερός ή ικανός ή αδίστακτος και επωφελήθηκε, από την δοσοληψία με ένα σάπιο σύστημα εξουσίας, καρκίνωμα στο σώμα της κοινωνίας.
Αυτό το σάπιο σύστημα, κατάφερε στις εκλογές να κρατήσει τις δυνάμεις του, «τσιμενταρισμένες». Και δεν πρόκειται να πάει παρακάτω, διότι οι δεσμοί είναι πολύ ισχυροί, είναι ίσως ανώτεροι από τους δεσμούς αίματος.
 Είναι δεσμοί χρήματος.
Η ξετσιπωσιά είναι σε τέτοιο βαθμό ανεπτυγμένη, ώστε ο κάθε ένας που έχει ωφεληθεί, να καμαρώνει κιόλας, μπροστά σε ένα μικρόφωνο (στο σχετικό ρεπορτάζ υπήρχαν και άλλοι κάτοικοι που αράδιαζαν προκλητικά προσωπικά οφέλη). Να καμαρώνει και να θεωρεί αυτονόητη την ικανοποίηση του προσωπικού οφέλους, κόντρα στο κοινωνικό σύνολο, ή κόντρα στο όφελος του διπλανού. Είμαι σίγουρος ότι η αλλοτρίωση αυτών των ανθρώπων είναι τόσο μεγάλη, που αν ο ρεπόρτερ τους ρωτούσε για τον Τσοχατζόπουλο, η απάντηση που θα έπαιρνε θα ήταν: «Καλά ξηγήθηκε.., όλοι έχουν φάει… γιατί όχι και αυτός;» Και άλλα τέτοια πρωτότυπα.
Μετά από αυτό ένιωσα αρκετά ηλίθιος και ένιωσα ηλίθιους όλους τους γνωστούς και φίλους που ξημεροβραδιάζονται έξω από εργοστάσια και επιχειρήσεις για να πείσουν τον εργαζόμενο να έχει αξιοπρέπεια… Ένιωσα ηλίθιος που πιστεύω ότι κάποια μέρα, πολλοί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να καταφέρουμε παλεύοντας, όχι πολύ, αλλά περισσότερη, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ισότητα, μαζί με αδερφοσύνη και αλληλεγγύη. Ένιωσα ηλίθιος επειδή το υποψιαζόμουν αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ.
Με τέτοια και τόση αρρώστια γύρω αρχίζω να φοβάμαι ότι θα μας κολλήσουν όλους.

Ή τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορούμε να τους κολλήσουμε εμείς την δική μας αρρώστια, που είναι χρόνια και αθεράπευτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου