6 Ιουν 2012

Η κυβέρνηση Ολάντ εκβιάζει τον ελληνικό λαό να υποταχθεί στον «ευρωμονόδρομο

 

Ηχηρό χαστούκι στις αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, που τάχα θα ανακουφίσει το λαό, αλλά και στον επικίνδυνο εφησυχασμό του λαού, κύρια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης πτώχευσης για την Ελλάδα, δίνουν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι της λυκοσυμμαχίας. Παράλληλα, προαναγγέλλουν ότι η στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης», δηλαδή της ανάπτυξης με άγρια λιτότητα, θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά τις εκλογές.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ευθέως ότι «αναμφίβολα θα τεθεί» θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της. Πρόκειται για τον υπουργό μιας κυβέρνησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε ότι θα φέρει «άλλον αέρα» στην Ευρώπη, εκθειάζοντας μάλιστα τους Γάλλους «συνεταίρους» του για την απόφασή τους να στηρίξουν τον σοσιαλδημοκράτη Ολάντ στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
«Το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία. Θα ετίθετο εάν οι ίδιοι οι Ελληνες δεν σέβονταν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση, αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα. «Ευχόμαστε αληθινά η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, εκβιάζοντας το λαό για «ψήφο» στον «ευρωμονόδρομο». Ερωτηθείς εάν το υπουργείο του έχει προετοιμαστεί για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι «έχουν ίσως γίνει κάποιες σκέψεις εδώ κι εκεί, είναι πιθανό», αλλά πρόσθεσε πως «θα εργαστεί» προκειμένου να «αποφευχθεί το σενάριο αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου