1 Ιουν 2012

Να μην πισωγυρίσει αλλά να πάει μπροστά το λαϊκό κίνημα

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες των διλημμάτων, των εκβιασμών, της ιδεολογικής τρομοκρατίας, των νέων αυταπατών.
Να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις χωρίς φόβο, με ψηλά το κεφάλι, με το βλέμμα μπροστά. Να μη διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, όπως τους προτείνουν οι δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου".
Να διαλέξουν και να επιλέξουν αυτό το δρόμο που έχει ως κριτήριο τα δικαιώματά τους και ανταποκρίνεται στα δικά τους συμφέροντα, το δρόμο που τους προτείνει το ΚΚΕ.
Ολες οι εμφανιζόμενες ως λύσεις μέσα στη στρούγκα του "ευρωμονόδρομου" δεν είναι λύσεις. Είναι συμπληγάδες πέτρες για να συνθλίψουνε τα λαϊκά δικαιώματα και το λαϊκό κίνημα.
Ούτε η επαναδιαπραγμάτευση, ούτε η ανάπτυξή τους είναι λύσεις.
Η επαναδιαπραγμάτευση θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, νέα μνημόνια. Η ανάπτυξη θα συνοδευτεί με φτώχεια και καταπάτηση κάθε δικαιώματος.
Τρομοκρατούν το λαό με τη χρεοκοπία, για να του αρπάξουν την ψήφο τώρα, κρύβοντας ότι η χρεοκοπία για το λαό έχει αρχίσει.
Τον εκβιάζουν για να δεχτεί τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα έρθουν αμέσως μετά τις εκλογές, φοβούμενος τα χειρότερα.
Τον απειλούν με έξοδο από την Ευρωζώνη για να τον υποτάξουν στον αντιλαϊκό "ευρωμονόδρομο". Για να κρύψουν ότι είτε μέσα είτε έξω από την Ευρωζώνη, όσο θα κυριαρχούν οικονομικά και πολιτικά οι δυνάμεις του κεφαλαίου το μέλλον θα είναι μαύρο για το λαό.
 Μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει λύση.
Τάζουνε όλοι μαζί, όσοι ψήφισαν και όσοι δεν ψήφισαν το μνημόνιο, δηλαδή την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τάζουν ότι τώρα με την επαναδιαπραγμάτευση, θα αφαιρέσουν ή θα αλλάξουν κάποια απ' τα μέτρα.
Δηλαδή, "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι".
 Για να μπορέσω να σε ξανακάψω, θα συμπληρώναμε.

Επιλογή που απαντάει στα λαϊκά συμφέροντα
 
Απέναντι σ' αυτόν τον ορυμαγδό της τρομοκρατικής προπαγάνδας, σας καλούμε να ακούσετε και να δώσετε προσοχή στη φωνή του ΚΚΕ.
Μία και μοναδική λύση και επιλογή που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού υπάρχει.
Με ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές να υπάρξει πραγματικό αντίβαρο και ισχυρό κίνημα ενάντια στις δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου".
Να αρχίσει να αλλάζει ο συσχετισμός των δυνάμεων.
Να ανοίξει ο δρόμος της πάλης του λαού για άλλη προοπτική, άλλη εξουσία.
Αυτό είναι σήμερα το ρεαλιστικό που μπορεί και πρέπει να γίνει.
Γιατί ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες ανάπτυξης της λαϊκής πάλης μπροστά σε όσα έρχονται την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα αν υπάρχει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς ή της κεντροαριστεράς, που ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για άλλη προοπτική, της λαϊκής εξουσίας.
Αν τώρα στο όνομα των εκβιασμών και των διλημμάτων, αν στο όνομα της κεντροαριστερής κυβερνητικής αυταπάτης, δε γίνει αυτό που πρέπει και μπορεί να γίνει τώρα με ισχυρό ΚΚΕ, τότε αύριο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Βρισκόμαστε σε μια απ' τις πιο κρίσιμες περιόδους καμπής στην πάλη του λαϊκού κινήματος.
Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η τεράστια επιχείρηση για να πισωγυρίσει και να υποταχθεί αυτό το κίνημα που αναπτύχθηκε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Να παγιδευτεί ο λαϊκός ριζοσπαστισμός σε νέους φόβους και αυταπάτες.
Να συντηρητικοποιηθεί πολιτικά η λαϊκή συνείδηση.
Να χτυπηθεί το ΚΚΕ για να σκύψει ο λαός το κεφάλι, χωρίς όραμα και ελπίδα για άλλη κοινωνία.
Σ' αυτό το στρατηγικό σχεδιασμό της αστικής τάξης, τα κόμματά της έχουν καταμερισμένη αποστολή και ρόλους.
Ειδικό ρόλο, εξαιρετικά επικίνδυνο έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το χτύπημα του ΚΚΕ, το πισωγύρισμα του κινήματος.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης και δράσης

Αυταπάτες, ολιγωρία, εφησυχασμός δε δικαιολογούνται.
Δε δικαιολογείται κανένας να ακούει τα απατηλά, τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα και να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια στην αλήθεια και την πραγματικότητα.
Είναι παγίδα και ψευτοδίλημμα ότι μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλύτερη απ' της κεντροδεξιάς.
Για τα συμφέροντα των εργαζομένων θα είναι μια απ' τα ίδια. Ο βασικός λόγος είναι ότι και οι δύο κινούνται στα ίδια πλαίσια και στην ίδια στρατηγική της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μέσα σ' αυτή την ιμπεριαλιστική συμμαχία περιθώρια φιλολαϊκής πολιτικής δεν υπάρχουνε. Λαϊκά δικαιώματα και ΕΕ δε συμβιβάζονται.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, όσο πικρή και εάν είναι.
Μόνο με αποδέσμευση και λαϊκή εξουσία ανοίγει ο δρόμος για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Η κεντροαριστερά δεν είναι καινούριο φρούτο που πρέπει να το δοκιμάσει ο λαός. Είναι ένα όμορφο απέξω και σαπισμένο μέσα φρούτο με απαίσια αντιλαϊκή γεύση.
Στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Δανία, όπου κυβέρνησε, εξαπάτησε τους λαούς, παγίδευσε και διέφθειρε το κίνημα, υλοποίησε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμμετείχε σ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κ.α.
Εφάρμοσε μέτρα καταστολής σε βάρος των λαϊκών κινημάτων.
Τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν και εδώ.

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν
 
Επιγραμματικά αναφέρουμε ορισμένα ζητήματα τα οποία αποτελούν κριτήρια.

Μπροστά στην κρίση που βαθαίνει σε μια σειρά χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα, είναι ισχυρό το ενδεχόμενο παραπέρα πτώσης της παραγωγής στη βιομηχανία, στην αγροτική οικονομία, πτώση της τουριστικής κίνησης, αρνητική πορεία σ' όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας.
Σ' αυτή την περίπτωση οι εργοδότες θα απαιτήσουν νέα, πιο σκληρά μέτρα.
Απολύσεις, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων, κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών.
Γι' αυτή την εξέλιξη, που είναι η πιο πιθανή το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνει το κορόιδο ή μόνο γενικολογίες λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν το κάνει τυχαία.
Γιατί ένα είναι σίγουρο, απ' τη στιγμή που ο Τσίπρας λέει ότι η κυβέρνηση της αριστεράς έχει ανάγκη τους επιχειρηματίες, λογικό είναι να τους κάνει τα χατίρια.
Τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι θα περάσουν σε κρατικό έλεγχο, το κάνουν για να τις στηρίξουν μπροστά στη χρεοκοπία, να τις εξυγιάνουν και να φορτώσουν τα σπασμένα στις πλάτες των εργαζομένων.
Τι θα κάνει με αυτά που ζητάει ο ΣΕΒ, μείωση των λεγόμενων "ευγενών συμβάσεων", που είναι πάνω από 20% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας;
Θα τις ονομάσει "ρετιρέ", όπως έκανε ο Παπανδρέου.
Θα κλαίει γι' αυτούς που παίρνουνε 400 ευρώ.
Θα θυμηθεί τους άνεργους. Θα κάνει ακόμα χειρότερα όταν θα είναι στην κυβέρνηση απ' αυτό που κάνουν τώρα οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που κλείνουν συμφωνίες για μειώσεις μισθών.
Τι θα κάνει μπροστά στο φανερό κίνδυνο, το αμέσως επόμενο διάστημα, να εκδηλωθεί ανοιχτή ιμπεριαλιστική στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Συρία και στο Ιράν;
Ενα είναι σίγουρο, ότι θα συμμετάσχει, θα δώσει "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών και θα λέει για δικαιολογία ότι φταίνε οι "χασάπηδες" της Συρίας και του Ιράν, όπως έλεγε ονομάζοντας χασάπη τον Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία.
Οταν τότε ήταν στην αντιπολίτευση, χωρίς κυβερνητικές ευθύνες.
Είναι ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα και κριτήρια.
Μπορούμε να αναφέρουμε και δεκάδες άλλα.
Ομως, το κυριότερο είναι ότι μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς θα απογοητεύσει τις λαϊκές δυνάμεις.
Θα ενισχύσει τη συντηρητική δημαγωγία.
Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να έχει προσδοκίες ότι μπορεί με μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς να σταματήσει τον κατήφορο.
Ούτε θέλει ούτε μπορεί να το κάνει.

Ορθιο το ΚΚΕ για να σταθεί όρθιος ο λαός

Είτε με κεντροδεξιά, είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό κίνημα, τα πράγματα θα πάνε προς τα πίσω.
Με ισχυρό ΚΚΕ θα υπάρξει αντίσταση, θα μπουν εμπόδια, θα υπάρξουν κατακτήσεις. Θα ανασυνταχθεί και θα αντεπιτεθεί το κίνημα πιο γρήγορα.
Αυτό φοβούνται και γι' αυτό πολεμάνε λυσσασμένα το ΚΚΕ.
Δε θα τους περάσει. Ομως, χρειάζεται ο λαός να παρακολουθεί τις εξελίξεις κάθε ώρα. Να βγάζει συμπεράσματα.
Ο λαός λέει "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται".
Πριν καλά καλά προλάβει ο αλέκτωρ να λαλήσει, οι μάσκες πέφτουνε, πριν περάσουν λίγες μέρες απ' τις εκλογές της 6ης Μάη.
Η πολιτική γραμμή καταγγελίας και κατάργησης του μνημονίου, κατάργησης των μέτρων, με την οποία νίκησαν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, ο Καμμένος, μέχρι και η "Χρυσή Αυγή", έγινε συντρίμμια και θρύψαλα.
Μετατράπηκε σε "επαναδιαπραγμάτευση".
Τώρα όλοι μαζί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, αντιδικούν για το ποιος θα κάνει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση και πώς θα την κάνει.
Οσοι ψήφισαν στις 6 Μάη ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνονται νικητές,
είναι από τώρα ηττημένοι, πριν τις επόμενες εκλογές της 17ης Ιούνη,
τους πούλησαν.
Οσοι έφυγαν απ' τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν όλα τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα για να "εκδικηθούν", τώρα τους εκδικούνται αυτοί που τους εμπιστεύθηκαν.
Να γιατί είναι ώρα να ξανασκεφθούν, να μη γυρίσουν πίσω, να μη μείνουν στα ίδια. Να αλλάξουν την ψήφο τους,
στηρίζοντας το ΚΚΕ.
Το γεγονός ότι το ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, πάει κόντρα στο ρεύμα αποτελεί εγγύηση για το λαό. Τώρα πρέπει όλοι να σκεφτούν ότι το ΚΚΕ ήταν και παραμένει η δύναμη που σ' όλες τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες, είπε την αλήθεια στο λαό, πάλεψε για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του. Στάθηκε όρθιο, κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να σταθεί όρθιος και ο λαός.
Μπροστά στις αντεπαναστάσεις, στο όνομα της FYROM, στους πολέμους, μπροστά στην κρίση, ούτε δείλιασε ούτε υποχώρησε.
Κράτησε την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού.
Δικαιώθηκε.
Ετσι θα γίνει και αυτή τη φορά.
Η μη συμμετοχή του στις αστικές κυβερνήσεις είναι θέμα αρχής, με βάση το πρόγραμμα και το χαρακτήρα του.
Εάν έκανε πίσω σ' αυτό το καθοριστικό ζήτημα, θα πρόδιδε την Ιστορία του, θα πρόδιδε την εργατική τάξη σήμερα.
Θα έπεφτε σε βαθιά ανυποληψία στα λαϊκά στρώματα.
Με σιγουριά και υπερηφάνεια πρέπει να στηριχθεί αυτή η επιλογή του Κόμματος.
Σύντομα η εργατική τάξη θα έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη σε αυτήν την επιλογή του ΚΚΕ.
Οι επόμενες γενιές των κομμουνιστών με υπερηφάνεια θα μιλούν γι' αυτή την επιλογή και απόφαση.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου